Marcia van Oploo

Marcia van Oploo (1981) is een multitalent. Ze studeerde AI en filosofie, en werkte jaren als beleidsonderzoeker op het gebied van onderwijs en zorg. Daarna ging Marcia aan de slag als data-expert. Na een periode waarin ze zichzelf opnieuw uitvond, is ze werkzaam als kunstenaar bij Cansvast. Onder die paraplu zet ze ook haar andere expertises in.

Haar kunst draait om mens en natuur. Marcia streeft ernaar emoties zo eenvoudig mogelijk weer te geven. Ze werkt met potlood, viltstift en acrylverf. In haar werken houdt zij gezichten opzettelijk vaag en daagt zichzelf op deze manier uit om de volledige uitdrukkingskracht in de houding te leggen. Ook de overgang van realisme naar abstract levert boeiende series op. Ze neemt regelmatig deel aan exposities.

Marcia maakt graag cartoons, over kunst of thema’s van alledag. In haar gedichten speelt ze met betekenissen van woorden, om de dubbelzinnigheid van emoties weer te geven. Met kwinkslagen combineert ze zwaarte en luchtigheid in pure eenvoud. Ook in haar schrijven weet ze inhoud en gevoel vakkundig in elkaar te vervlechten. Zinnen met Spelen (2022) is haar eerste boek, haar tweede boek MeVersum wordt verwacht in het voorjaar 2023.

Al haar werk is auteursrechtelijk beschermd, en mag niet zonder toestemming worden gebruikt. Mocht je belangstelling hebben voor een origineel of replica, of heb je gewoon een vraag, dan kun je mailen.

Cansvast NL004452207B37