MeVersum

Wat betekent het om mens te zijn? En als AI steeds meer ruimte inneemt, waar liggen dan jouw grenzen?

Persbericht: Emotie is energie door ruimte en tijd

MeVersum laat op verbluffende en indringende wijze de grenzen tussen mensen en AI vervagen. Door de ogen van een psychotherapeut wordt de lezer meegenomen in een virtuele wereld, met hoofdpersonen die op zoek zijn naar zichzelf met hedendaagse thema’s als gender, eenzaamheid, geloof, gezondheid en klimaatangst. Betekenis van onszelf en de wereld wordt schijnbaar eenvoudig ontrafeld, en de auteur legt nooit eerder vertoonde verbanden tussen de psyche en de natuurwetenschappen met verstrekkende gevolgen. Een vermakelijk verhaal dat je doet nadenken over grote kansen en moeilijke keuzes. Een zeer actuele roman over metaverse, ChatGPT, security en privacy van Nederlandse bodem!

MeVersum | Marcia van Oploo | ISBN 978908333809 (paperback) | 9789083333816 (ebook)

“Als Fritze hoort dat hij zijn therapeutische sessies alleen nog maar via de virtuele omgeving MeVersum mag geven, ervaart hij dat eerst als een bedreiging. Maar als de therapeut zich openstelt, ziet hij dat AI zijn cliënten helpt bij het terugvinden van hun identiteit. Samen komen ze tot een schokkende ontdekking over de mens, met een verklarende theorie die alles verbindt. Fritze ziet fundamenteel andere oplossingen in de zorg voor onszelf, en de wereld om ons heen. Maar er loert ook een groot gevaar …”

“Het boek ontrafelt de geheimen van de menselijke geest met verfrissende eenvoud en een vleugje humor. Het doorbreekt de barrières tussen de wetenschapsvelden.” (Leslie Gerkema, psychotherapeut)

“Een intrigerende techno-thriller!” (Elsbeth Kwant, strategisch adviseur KB)

“Een origineel boek, dat aanzet tot nadenken.” (Marieke Hollander, onderzoeker zorgbeleid)

Bekijk de boekpresentatie van 22 mei 2023 terug (in 9 delen).